"No ens limitarem a un comunicat de premsa de condemna, és obvi". Amb aquestes paraules, el president del Govern, Carles Puigdemont, ha dit ben clar aquest dijous a la nit a TVE que la decisió del jutge d'enviar Artur MasJoana Ortega i Irene Rigau a judici "tindrà resposta".

Precisament per això, ha aprofitat per recordar el ressò que està tenint tota aquesta qüestió a la premsa internacional, a banda de tot el suport ciutadà que estan rebent des de fa mesos. En aquest sentit, l'expresident Mas ha aprofitat en una conferència a Argentona per fer una crida a la ciutadania per "demostrar [en el referèndum] que se superen el 50% de vots a favor de la independència".

Previsible

En una clara al·lusió al govern espanyol en funcions, Puigdemont ha deixat anar que el fet que els portin a judici, "no és imputable a la justícia estrictament" i ha proposat que sí que ho sigui per "aquells que van dir que havia de respondre als jutjats".

Tanmateix, però, el president ha reconegut que "era previsible", tot i que ha recordat que és una decisió "errònia" perquè és una "raresa democràtica" portar algú a judici només per posar les urnes

Insisteix en el referèndum pactat

Ferm en les seves paraules, Puigdemont ha tornat a reiterar la seva idea de negociar el referèndum amb l'Estat, però ha deixat clar que qui farà que sigui vinculant serà "la gent amb la seva participació" i no l'estratègia del Govern.

També ha tornat a deixar clar a la CUP que no apujarà l'IRPF de les rendes altes perquè "tocar-lo mig punt no soluciona res" i s'ha mostrat convençut que, igualment, els anticapitalistes aprovaran els pressupostos.