El president, Carles Puigdemont, es dirigirà a les 21 hores a la ciutadania i des del Palau de la Generalitat. Així ho ha anunciat el portaveu del Govern, Jordi Turull.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Turull ha deixat clar que la independència és l'únic camí de l'executiu català: "L'opció és ser república o ser república". D'aquesta manera, davant algunes informacions que apuntaven a unes eleccions anticipades, el conseller de la Presidència ha sortit del pas i ha assegurat que aquest escenari "no s'ha previst".

Turull ha apuntat que, després de la celebració del referèndum i la victòria del 'sí', "les properes hores seran determinants". És més, Turull ha advertit al govern espanyol que "cada dia s'estan donant més motius perquè fem coses amb tres dies en comptes de 15".

Crítica al Rei

Turull ha criticat durament el discurs del Rei, el qual es va centrar en atacar les autoritats catalanes. "Va ser espantós i un error des de tots els punts de vista", ha exposat el portaveu, que també ha opinat el mateix sobre el discurs de l'Estat: "És el del pànic, d'atemorir".

El 155

Sobre una possible suspensió de l'autonomia, mitjançant l'article 155 de la Constitució espanyola, Turull ha assegurat que l'aplicació d'aquest article "preveu intervenir la Generalitat i agafar les competències", un fet que segons el portaveu no és nou: "Fa temps que estem intervinguts", ha lamentat Turull.