El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del ministre d’Indústria, José Manuel Soria, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat oficialment el Mobile World Congress (MWC) al recinte de Fira Gran Via on s'acullen 60 empreses catalanes, de les 88 que hi participen.

Puigdemont ha assegurat al pavelló de Catalunya que "sempre seran benvinguts ministres de qualsevol país, inclosos els d'Espanya, òbviament" en referència a la presència de Soria, de qui també ha afegit que han tingut una trobada "molt cordial i molt correcta".

La trobada amb el Rei

A diferència dels darrers anys, el rei Felip VI no ha assistit a la sessió d’obertura del congrés, tot i que ahir sí que va assistir al sopar de benvinguda que va tenir lloc al Gran Teatre del Liceu, on va coincidir per primer cop amb Carles Puigdemont des que aquest ocupa el càrrec de president de la Generalitat.

 

Segons ha assegurat el mateix Puigdemont, sense entrar en més detall, "vam parlar de diverses coses i totes interessants" i s'ha mostrat convençut que mantindrà "moltes més converses" amb el Rei en un futur.

L’acte d’inauguració ha comptat també amb la presència del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; l’alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; el president de Fira de Barcelona, José Luis Bonet; els consellers Raül Romeva i Jordi Baiget i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, entre altres autoritats.

Delegacions estrangeres

El president de la Generalitat ha volgut recordar que Catalunya aprofitarà la celebració del MWC per rebre 20 delegacions comercials estrangeres de països com la Xina o Estats Units. Puigdemont també ha afegit que s'espera que els contactes mantinguts durant el congrés es materialitzin en un volum de negoci d'entre 7 i 10 milions d'euros.

 

L’onzena edició de l’MWC s’allargarà fins dijous amb la previsió de superar els 95.000 assistents, que podran visitar els estands de més de 2.100 empreses expositores de diferents sectors. A causa de la vaga de Metro, l'organització ha pres mesures per evitar aglomeracions amb el reforç d'autobusos llançadora.