El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i la de Sanitat, Dolors Montserrat, coincidiran aquest divendres en un acte organitzat pel Col·legi d'Advocats de Barcelona per retre homenatge als lletrats que compleixen 25, 50 i 75 anys de col·legiació.

L'esdeveniment té lloc una setmana després de què el judici a l'expresident Artur Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel 9-N quedés vist per a sentència. Després del judici -que va estar presidit pel president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos- la fiscal en cap de Barcelona, Anna Maria Magaldi, va denunciar haver rebut insults per part d'independentistes.

Així mateix, l'acte també estarà marcat per la resolució de la sentència del cas Nóos, que es coneixerà a les 12 del migdia aproximadament i en la qual se sabrà si finalment l'Audiència de Palma condemna o absol la Infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin.

L'acte se celebrarà a les 17:30 hores en el Palau de Congressos de Catalunya en el marc de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, patró dels juristes. La sessió la inagurará el degà del Col·legi, Oriol Rusca, i comptarà amb la presència del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos; el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.