El president, Carles Puidgemont, ha mostrat la confiança que la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, hagi pres nota de la crida a la "col·laboració institucional" que el rei Felip VI va expressar diumenge al vespre en el sopar d'inauguració del Mobile World Congress. "Els països han de col·laborar entre ells", ha advertit. 

Puigdemont ha fet aquestes declaracions després d'un recorregut amb el monarca per les instal·lacions del Mobile, que ha descrit com una passejada "cordial", amb "bona sintonia" i amb la "normalitat" que habitualment manté en la relació amb el cap d'Estat. Entre les autoritats presents a la visita hi havia Santamaría i el ministre d'Energia, Álvaro Nadal, així com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el vicepresident, Oriol Junqueras.

En ser preguntat per l'apel·lació de Felip VI a la col·laboració institucional, el president ha assegurat: "És el que no parem de demanar, precisament. Estic segur que la vicepresidenta va prendre bona nota d'aquestes paraules i que tots aquests problemes que tenim de manca de col·laboració històrica es puguin resoldre".

Puigdemont ha aprofitat per recordar que "fa molts anys que estem esperant que la voluntat de col·laboració institucional per part del Govern espanyol s'expressi com s'expressa aquí" i ha reclamat que aquesta actitud s'estengui a les reclamacions catalanes sobre infraestructures, equipaments culturals, salut, acollida de refugiats... "Tants i tants àmbits en què aquesta voluntat de col·laboració la trobem molt a faltar i si la tinguéssim, segur que donaria resultats positius per als ciutadans", ha advertit.

El president ha destacat en les seves declaracions que Catalunya "és una nació digital, una nació tecnològica". "El món està mirant a Catalunya", ha reblat.