L’absència d'alguns dels representants més destacats del món econòmic català​ a l’acte de Mariano Rajoy ha provocat les ironies del president, Carles Puigdemont, des de Washington. “Els empresaris saben que el més antiempresarial que hi ha és perdre el temps”, ha advertit.

El president espanyol ha protagonitzat un gran acte a Barcelona per anunciar inversions en 4.200 milions d’euros fins al 2020, al qual estava convocada la societat civil i econòmica catalana, i insistentment emplaçada a assistir des de la Moncloa. No obstant, l’acte s’ha celebrat amb absències molt destacades.

A aquest fet s’ha referit Puigdemont quan un periodista espanyol li ha preguntat a Washington, on es troba en viatge oficial, per la presència del món econòmic català a l’acte. “No estava tota la classe empresarial escoltant l’anunci”, ha puntualitzat.

“Ja es porta molt temps perdut per la falta de solucions, les demandes dels empresaris no arrenquen d’avui, arrenquen de fa molts anys. Hi ha un afartament empresarial pels incompliments de l’Estat”, ha assegurat el president que s’ha mostrat convençut que la clàusula antiincompliments que reclama el Govern per blindar les promeses de Rajoy seria ben acollida pels empresaris.

El president, que ha deixat clar l’escepticisme davant d'aquestes promeses, ha desestimat la credibilitat de la intervenció de Rajoy com un “de promesa en promesa fins a l’incompliment final”.