Carles Puigdemont està sol, ha viatjat ell i la seva soledat”. Aquestes són paraules del president del PP català, Xavier García Albiol, sobre el viatge als Estats Units del president de la Generalitat. També ha afegit que "ningú mínimament seriós l’ha volgut rebre". Ho ha dit durant una visita a la Fira de la Moto de Barcelona, on ha acusat als dirigents independentistes de voler “vulnerar l’estat de dret i fer saltar la democràcia pels aires”.

Segons García Albiol, la realitat està sent "molt crua amb Puigdemont i Junqueras, s'està posant en evidència que estan absolutament sols i que ningú confia en ells". Ha afegit que, si segueixen amb la idea de convocar un referèndum separatista, acabaran igual que Mas i Homs, per la qual cosa ha demanat "prudència" i els ha recordat que "teòricament és el govern de tots els catalans".

En referència al recurs interposat pel govern espanyol contra algunes partides dels pressupostos de la Generalitat, ho ha qualificat d'una resposta a favor de la democràcia i de la llibertat; "una bufada d'aire fresc davant de l'asfíxia independentista". L'executiu central va recórrer ahir davant el Tribunal Constitucional els pressupostos aprovats per la Generalitat per al 2017, per incloure en ells una partida dirigida a la convocatòria d'un referèndum d'independència.