La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat que el president Carles Puigdemont no tenia intenció d’entrevistar-se amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ja que “l’objectiu del viatge del president a Brussel·les no era trobar-se amb les institucions europees”. Munté ha assenyalat que es va informar la CE de la visita del president a la capital belga “dins de la normalitat”, sense demanar cap entrevista, tot i que des de la mateixa Comissió es va informar que “per qüestions d’agenda no es podia produir cap trobada”.

En la roda de premsa posterior a la reunió de Govern, Munté ha assegurat que el viatge a Bèlgica “responia a la invitació del president de Flandes”, i que per tant es van “complir” els objectius de la visita”. Dins la “correcció” es va comunicar l’estada de Puigdemont, cosa que es fa “sempre que el president de la Generalitat visita Brussel·les”. Segons Munté, per part de la CE “es va agrair la comunicació”, i van afegir que Juncker no tenia disponibilitat aquells dies per trobar-se amb Puigdemont.

Preparació de la cimera

Així mateix, Munté ha assegurat que la reunió de Govern d’aquest matí s’ha dedicat a la preparació de la cimera d’aquesta tarda per respondre a la suspensió parcial de la llei de pobresa energètica i “protegir les persones més vulnerables”. De fet, el Govern ha preparat un seguit de mesures concretes que plantejarà en una cimera que “vol trobar la fórmula per aplicar el que el TC ha suspès”. La intenció és articular una resposta de país davant la suspensió parcial, en especial pel que fa al dret de l’habitatge.

Finalment, en relació a la convocatòria d’eleccions espanyoles anticipades pel 26-J, Munté s’hi ha referit com un “fracàs de la política espanyola sense precedents” perquè no es va arribar a un acord de govern per impedir la repetició d'eleccions.