El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha reunit aquesta tarda amb els congressistes nord-americans Dana Rohrabacher i Brian Higgins. La trobada s’ha celebrat per analitzar la situació política catalana i europea. Els dos congressistes formen part de la Cambra de Representants dels Estats Units i han assistit a la trobada acompanyats del cònsol d’assumptes polítics del Consolat General dels Estats Units a Barcelona, Adam Smith. La reunió s’ha dut a terme al saló Mare de Déu de Montserrat.

Qui són Rohrabacher i Higgins?

Dana Rohrabacher és un congressista republicà per Califòrnia i també és president del Subcomitè d’Europa de la Cambra de Representants dels EUA. No és la primera vegada que es reuneix amb Puigdemont, atès que ja es van trobar durant el viatge del president als Estats Units. Brian Higgins és membre del Partit Demòcrata i és representant per Nova York a la Cambra. Va tenir un paper important durant el procés de pau a Irlanda i l’any 2006 va formar part d’una de les delegacions de congressistes que es va desplaçar a Irlanda del Nord.

Puigdemont i congressistes nord-americans

Amb qui més s’han reunit?

Ahir es va produir una trobada amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en un hotel de la ciutat. Van parlar sobre el procés i, segons fonts pròximes a la presidenta, els congressistes es van mostrar molt interessats en l’actualitat catalana.

Avui també s’hi ha reunit el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, acompanyat del general de divisió cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, el cap regional d’operacions comissari principal del Cos Nacional de Policia, José Jiménez Lacasta, i el subdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo.

Per culminar la visita a Barcelona, està previst que el president de la Generalitat i els congressistes sopin amb el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, el secretari del Govern, Joan Vidal, i el delegat del Govern de la Generalitat als Estats Units, Andrew S. Davis