El president Carles Puigdemont ha admès avui davant l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, que el Govern s’ha sentit sovint sol en les seves reivindicacions enfront l’Estat. Ho ha explicat després de la reunió que ha mantingut amb la responsable del consistori i durant la qual l’alcaldessa ha compromès el suport de la seva ciutat en el front que el president impulsa per defensar les reivindicacions catalanes a Madrid.

La primera a comprometre el seu suport a aquest front públicament va ser l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El president té previst reunir-se també amb les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón (PSC), i Badalona, Dolors Sabater (En Comú).

Sensació de solitud

Puigdemont ha recollit el malestar expressat per Marín sobre la solitud que han sentit el seu consistori i els ciutadans davant la crisi per defensar la necessitat del front comú. “Aquesta sensació de solitud que ha expressat l’alcaldessa, jo us la podria expressar des del Govern. El Govern de Catalunya s’ha sentit i se sent encara molt sol davant reivindicacions molts justes que busquen el benefici del ciutadà”, ha explicat.

Per aquesta raó, ha agraït a Marín que aprofités la cerimònia d'inauguració de la L9 del Metro per reclamar infraestructures dignes per a Catalunya i que avui s'hagi compromès a participar en el front comú per les infraestructures.

Es tracta d'un suport especialment significatiu si es té en compte que Marín governa la ciutat més important que encapçala el PSC, la qual cosa la converteix en un dels pesos pesants dins de la formació socialista en un moment que a Madrid el PSOE està intentant pactar la investidura per fer un nou executiu.

Cobertura de la Gran Via

Puigdemont i Marín s'han reunit al consistori durant una hora. En acabar han fet una intervenció davant dels regidors on el president ha anunciat que aquest any s'aprovarà el pla urbanístic que inclou la reforma de la Gran Via, a partir de la seva cobertura, des de la plaça Europa fins al riu Llobregat.

Així mateix, han acordat la creació d'una comissió bilateral, que tingui en compte la posició de l'Hospitalet com a segona ciutat de Catalunya, i permeti un "tracte adequat" en totes aquelles qüestions que l'afecten.

Primera carta

Puigdemont ha explicat que la de Marín va ser la primera carta de felicitació que va rebre amb contingut tot just estrenat el seu nou despatx i que va decidir trucar-la per proposar-li la trobada. De fet, igual com es va fer amb l'Ajuntament de Barcelona, des de presdència s'ha treballat prèviament la trobada per tal de poder presentar propostes concretes avui mateix.

A diferència d'aquella cita, però, en la intervenció pública tant del president com de l'alcaldessa el procés sobiranista ha estat pràcticament absent.

En acabar la intervenció al consistori, Puigdemont i Marín han anat a visitar un centre especial de treball, Tallers Bellvitge, i l'empresa BitNap Datacenter.

FOTO: El president Carles Puigdemont i l'alcaldesa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín / EFE