Carles Puigdemont ha explicat en entrevista a la CNN aquest dilluns que "el risc zero no existeix", en referència a la possibilitat d'evitar atemptats com els que dijous passat van causar la mort de quinze persones i més d'un centenar de ferits a Barcelona i Cambrils.

Puigdemont ho ha dit entrevistat pel periodista Michael Holmes sobre la mort a trets del terrorista que conduïa la furgoneta que va atropellar més de cent persones a les Rambles, Younes Abouyaaqoub. Puigdemont ha agraït la tasca dels Mossos d'Esquadra i ha afirmat que "Catalunya, Europa i el món són avui més segurs".

El president de la Generalitat també ha afirmat que el jihadisme és "una amenaça global" i ha constatat la dificultat de lluitar contra aquest fenomen si es té en compte que, en el cas concret dels atacs de Barcelona i Cambrils, només un dels integrants de la cèl·lula terrorista tenia antecedents penals. "N'hi havia de molt joves, eren com la resta de joves del municipi", ha dit Puigdemont en referència als integrants del grup que vivien a Ripoll.

"El risc zero no existeix", ha afegit aleshores. "Fem molta feina de prevenció, però no és infal·lible", ha afegit. Puigdemont també ha explicat que a Catalunya viuen 200.000 marroquins que porten "una vida normal" i ha afirmat que si bé és cert que hi ha un "fenomen de radicalització violenta religiosa" que té "expressions" com els atemptats de Barcelona i Cambrils, també ho és, al seu parer, que els joves "no es radicalitzen a les mesquites, sinó a Internet".