Carles Puigdemont, president de la Generalitat, ha visitat aquest dijous el setmanari El Vallenc, on ha criticat la "querellocràcia" del Govern espanyol.

El setmanari, relacionat amb el referèndum per part de la fiscalia, va ser escorcollat dissabte per la Guàrdia Civil per presumpta col·laboració amb l'1-O.

Puigdemont, just després de la visita, ha tractat amb la premsa diferents focus mediàtics que marquen l’agenda aquests dies.

Entre altres, el president ha analitzat el tarannà del Govern espanyol, que en els darrers dies ha promogut directament i indirectament les accions judicials que han desembocat en l’anul·lació de la Llei del Referèndum, la Llei de Transitorietat i querelles contra 712 alcaldes catalans que donen suport a l’1-O.

En relació amb aquests temes, Puigdemont ha afirmat que “hi ha una querellocràcia a Espanya, però no és la solució”. Mostrant així el seu rebuig a la judicialització de la política promoguda des de Madrid.

Per altra banda, s’ha mostrat “molt content” per l’acord de la Generalitat amb l’Ajuntament de Barcelona, a través del qual Ada Colau s’ha compromès a permetre que es pugui participar en el referèndum.

Així mateix, Puigdemont ha constatat aquest acord afirmant amb claredat que “tots els ciutadans de Barcelona que vulguin votar l’1-O ho podran fer”.