El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, van “parlar a soles” aquest divendres en un acte en el que van coincidir al Col·legi d’Advocats de Barcelona, en la celebració del seu patró, encara que es desconeix el contingut d’aquesta conversa.

Segons ha informat El Confidencial, aquesta conversa s’engloba en el marc de l’Operació Diàleg, després de les polèmiques declaracions del Delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en el que va explicar que s’estaven mantenint contactes “a tots els nivells” i que aquestes trobades “no sempre eren públiques”. Dies després, Albiol i Rajoy van desmentir aquestes paraules.

Puigdemont i Catalá, instants abans, havien intercanviat declaracions públiques en el que el ministre va insistir en que “ningú de nosaltres està per sobre de la llei” i Puigdemont va replicar que la llei “hauria d’empresonar a delinqüents i no encotillar drets”.

L’esmentat diari també ha destacat una trobada dimecres entre la consellera de Treball i Assumptes Socials de la Generalitat, Dolors Bassa, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i una posterior trobada amb el conseller de Salud, Antoni Comin, en un acte de l’Associació Espanyola contra el Càncer.

Aquest mateix dimarts la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, van coincidir als Premis Empresaris de l’Any que atorga El Periódico.

Aquestes informacions han arribat després que el Govern espanyol reconegués que “està treballant” en un document que tractaria de satisfer 45 de les 46 demandes de la Generalitat, deixant al marge el referèndum.