El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dijous davant de desenes de cònsols de diferents països que "se'ls gira feina". Només a l'inici de la seva intervenció Puigdemont ja ha precisat que Barcelona "encara tindrà més consolats i de més qualitat quan d'aquí uns mesos siguem capital d'un Estat".

L'acte, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, ha servit al president i al conseller d'Exteriors, Raül Romeva, per emfatitzar "el procés" que s'ha iniciat a Catalunya. "Aquest és un país que va cap a la independència i molts de vostès vénen de països que s'han trobat en situacions similars", ha afirmat, afegint que això "ha d'ajudar a saber resoldre-ho diplomàticament".

Però no és l'única demanda que s'ha adreçat al cos de representants internacionals. "Parlin amb les seves comunitats i expliquin-nos allò que els preocupa", ha reclamat Puigdemont, alhora que ha defensat que "molts ho viviu amb interès perquè som un país referent".

Obrint portes

Més vincles i més treball conjunt. El conseller Romeva ha argumentat la necessitat d'un contacte constant entre Govern i cònsols, no només per ajudar a la prosperitat econòmica, perquè "la dimensió internacional d'aquest país va més enllà".

 

"Els obrim les portes a tractar qualsevol inquietud de manera conjunta. Trobaran recepció i resposta. Volem teixir encara més complicitats de les que ja tenim", ha afirmat Romeva, que els ha convocat també a "demanar tota la informació que necessitin sobre aquest procés inexorable".

La democràcia i diàleg com a principis rectors del procés ha anat sonant com a missatge de fons, emfatitzant en la idea que "el projecte polític d'aquest país respon a la voluntat popular". A més a més, el conseller d'Exteriors ha deixat clar que el nou encaix de Catalunya passa per la Unió Europea.