El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha volgut agrair al secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, el seu gest a favor del referèndum. Mitjançant una piulada des del seu compte oficial de Twitter, escrita en castellà i en català, Puigdemont ha donat les gràcies a Iglesias pel seu "compromís".

"Es tracta de democràcia, en efecte", ha afegit el president, coincidint així amb Iglesias, qui a la piulada on ha anunciat que signa el manifest del Pacte Nacional pel Referèndum, ha afirmat: "No volem que Catalunya se'n vagi però som demòcrates".

El Pacte Nacional pel Referèndum ha engegat aquest dimecres una campanya per sumar adhesions socials i polítiques al seu manifest fundacional a favor d'un referèndum efectiu i vinculant pactat amb l'Estat.

El posicionament d'Iglesias, inèdit en un líder d'un partit estatal, s'ha conegut el mateix dia que ha transcendit la negativa al referèndum, acordat o no, que un cop més va expressar el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en una reunió a la Moncloa amb Carles Puigdemont l'11 de gener passat.