El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest matí durant el consell nacional del Partit Demòcrata (PDeCAT) que el pròxim 6 de febrer "comença el temps de descompte". Puigdemont es referia així al dia que l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau estan cridats a declarar pel procés participatiu del 9-N.

"El dia 6 l'Estat comprovarà el greu error de voler dialogar als jutjats en comptes de la política, i descobrirà que el temps se li acaba", ha continuat el líder de l'executiu català, que ha acusat el Govern de "confondre desitjos amb realitats" i de voler desacreditar l'independentisme amb "polèmiques de paper". I ha subratllat: "Aquest és un poble que se sent prou digne per dir prou. Aquell dia (el 6 de febrer) l'Estat ha de sentir l'alè dels catalans".

Puigdemont ha sostingut que tots els catalans que el 9 de novembre del 2014 van votar en la consulta independentista han de sentir-se "asseguts en el banc dels acusats per haver sentit que la democràcia és cosa de tots", i ha reiterat una vegada més el seu suport a Mas i a les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, així com al diputat Francesc Homs.

En aquest sentit, Puigdemont ha criticat que "l'Estat o arriba tard i malament o no arriba", i li ha recriminat que després de la sentència "infame" del Tribunal Constitucional "en contra" de l'Estatut de Catalunya cregués que el conflicte s'arreglaria "deixant passar el temps sense fer res". "Que sàpiga que l'única conseqüència de deixar passar el temps és que aquest s'acaba; és que s'han passat tant de temps esperant que passés el temps que ja no en queda", ha alertat Puigdemont.