Prop de 300 persones s'han concentrat avui a la Puerta del Sol de Madrid per protestar contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució perquè és una "mesura de caire dictatorial", i contra l'empresonament dels líders de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

En declaracions als periodistes, des de la Coordinadora 25S -convocants de la concentració- han assegurat que l'actuació de les "institucions neofranquistes" amb el procés d'independència "està tancant portes" perquè els catalans puguin "exercir els seus drets legítims".

La portaveu d'aquesta concentració, Ángeles Maestro, ha assegurat que el poble català "resistirà" i que només han "d'estirar l'estaca podrida" de les institucions de l'Estat espanyol per "seguir endavant". "Aquest article 155 té un caire dictatorial i només s'imposarà si el poble ho permet", ha subratllat.

Ha afegit que tant el poble català com el madrileny han d'utilitzar el crit de "no passaran" per poder "imposar la legitimitat i la sobirania dels pobles", uns drets que "els volen arrabassar".

Durant la concentració s'han sentit consignes de "vosaltres franquistes, sou els colpistes" o "Madrid està amb el poble català", igual que s'han sentit crits de "Jordis llibertat", en referència als líders d'ANC i Òmnium Cultural acusats de sedició per la manifestació del 20 de setembre a la conselleria d'Economia.