PSOE demana la reprovació de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. En roda de premsa, la portaveu del PSOE, Margarita Robles, ha indicat que el seu grup ha registrat una interpel·lació urgent on demanen que la vicepresidenta comparegui al Congrés per explicar i assumir responsabilitats per les directrius que el departament de vicepresidència va donar als cossos policials que van carregar el dia 1 d'octubre.

A més a més, ha lamentat que la compareixença del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no sigui fins la setmana vinent ja que "hauria de fer-ho com abans millor perquè el tema és urgent". Robles ha assegurat que no es pot entendre que el Parlament Europeu es pronunciï sobre el que ha passat a Catalunya i l'espanyol no.

La portaveu ha volgut deixar clar que els socialistes donen suport a les forces de seguretat però ha subratllat que "els van donar unes instruccions amb contingut polític que venien directament de la vicepresidència". En la mateixa línia, Robles ha fet esment al ressò de l'1-O a la premsa internacional; "Aquestes ordres polítiques són les que han provocat agressions que han fet que la comunitat internacional ens critiqui".

Finalment, ha manifestat que "tots aquests accidents els ha provocat Soraya Sáenz de Santamaría i nosaltres els condemnem".