Les disputes internes dins el PSOE continuen dividint el partit entre els partidaris d'abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy i els que tenen clar el seu 'no' a fer-lo president d'Espanya. Precisament per això, dirigents i diputats pro Pedro Sánchez han sortit en tromba a mostrar-li el seu suport, després que hagi presentat la seva renúncia a l'acta de diputat.

Agraïnt la seva feina i compromís, el secretari general del PSOE de la Rioja i diputat al Congrés, César Luena, ha titllat la seva decisió de "molt respectable" en el terreny personal i de "molt responsable" en el vessant polític.

Otras voces del socialismo también han querido mostrarle su apoyo públicamente. La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, le ha animado y le ha asegurado que "muchos nos mantendríamos leales a nuestros votantes".

Més escarit, el diputat del PSOE al Congrés Rafael Simancas ha mostrat el seu respecte per la decisió de Sánchez, així com l'"afecte" que sent pel seu amic "en un moment dolorós".

Per l'alcalde de Jun, José Antonio Rodríguez, el gest de Sánchez és tota una "lliçó" a "una gestora que no representa la militància de base".

L'alcaldessa de Getafe ha mostrat el seu orgull a l'escoltar les paraules de l'exlíder socialista i ha posat sobre la taula que el socialisme és "l'alternativa al PP".