La secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, ha afirmat avui que "el que hauria de fer" Podemos és "asseure's ràpidament" a parlar amb els socialistes del govern que volen formar. Batet ha criticat "haver perdut aquesta setmana" quan "el programa els hi sembla molt similar al seu".

Fins ara havien estat els de Pablo Iglesias a demanar rapidesa al PSOE, lamentant que haguessin esperat a què Mariano Rajoy fracassés en la investidura per començar la ronda de converses. Ara, però, són els podemistes qui fan esperar, assegurant que no s'asseuran a la taula fins que no es tanqui la porta definitivament a Ciutadans.

De moment, Batet ha anunciat que durant aquesta setmana que ve s'intensificaran els contactes amb Compromís, IU, PNB i els d'Albert Rivera. El motiu, al·leguen, és els nous casos de corrupció que afecten el PP, que "s'amunteguen".

"El desafiament sobiranista"

La negativa a buscar suports a Democràcia i Llibertat i ERC no cessa. Tot i que el líder socialista, Pedro Sánchez, mantindrà una reunió amb les dues forces polítiques catalanes aquesta setmana, no hi ha voluntat d'entesa. "Nosaltres treballem per seguir tots junts", ha defensat Batet.

La qüestió territorial admeten que "està sobre la taula", i confien que amb Podemos es trobaran punts d'acord a través "del diàleg i les vies de sortida". Però fins ara els de Pablo Iglesias han defensat que la millor manera d'afrontar-ho és a través d'un referèndum.