"S'ha de reformar la Constitució. Defensem la idea de Gregorio Peces-Barba [expresident del Congrés dels Diputats i pare de la Constitució] que Espanya és una nació de nacions amb una única sobirania, la de tots els espanyols, i amb un únic Estat". Són declaracions del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al Congrés Federal del seu partit, on també ha dit que està "a favor d'Espanya i del catalanisme". 

Unes paraules que han fet enfadar a més d'un ja que contradiuen el que Peces-Barba va dir fa uns anys: "Potser ens hauria anat millor amb els portuguesos i sense els catalans". L'expresident del Congrés ho va dir en una conferència, l'any 2011, quan li van preguntar si "a Espanya li hauria anat millor si hagués concedit la independència a Catalunya i no a Portugal durant les revoltes del segle XVII.

tweet psoe peces barba

El PSOE ha recollit les paraules de Sánchez sobre la "nació de nacions" en una piulada al seu compte de Twitter, i les queixes no han tardat en arribar. Els usuaris han volgut recordar al secretari general les declaracions de Peces-Barba en aquella conferència de fa sis anys.

En aquella mateixa conferència del 2011 també es va parlar de la independència de Catalunya. La intervenció de Peces-Barba no va deixar ningú indeferent: "No sóc pessimista, estarem en millors condicions que en altres èpoques. No sé quantes vegades es va haver de bombardejar Barcelona. Crec que aquesta vegada es resoldrà sense necessitat de bombardejar Barcelona". Unes paraules que, com calia esperar, van aixecar molta polèmica i moltes crítiques contra un dels pares de la Constitució.