La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit impulsarà abans del referèndum, previst per a l'1 d'octubre, algunes iniciatives legislatives per intentar oferir alternatives al conflicte a Catalunya i "frenar l'independentisme".

"Cal treballar abans de l'1 d'octubre", ha manifestat en declaracions a Cadena Ser, preguntada pels terminis en què el PSOE estudia presentar "iniciatives legislatives" al Parlament per provar de donar solució a l'esmentat conflicte.

Narbona, que ha defensat la necessitat d'actuar i de "fer molta pedagogia" en aquest assumpte, ha asseverat que la intenció dels socialistes "és ampliar al màxim l'espai polític" de suport a les iniciatives que promoguin. Segons el seu parer, a la Cambra Baixa existeix "un sentir ampli" sobre la "urgència" d'abordar la qüestió independentista i combatre "l'acumulació de fal·làcies".

Concretament, sobre la possibilitat de sumar al PP, Narbona ha dit confiar que existeixi un "diàleg fluid" en aquesta matèria perquè, segons la seva opinió, s'ha arribat "massa lluny" en la "situació d'immobilisme": "Espero que al PP canviïn d'actitud", ha assenyalat.