El secretari d'Organització del PSOE, José Luís Ábalos, ha afirmat aquest dilluns que l'increment de la presència de la Guàrdia Civil a l'aeroport del Prat "no deixa de ser una forma d'esquirolatge" que atempta contra el dret a vaga dels treballadors d'Eulen, l'empresa encarregada dels controls de seguretat.

Ábalos ha criticat l'actuació del Govern espanyol davant el conflicte laboral que mantenen els treballadors de seguretat i ha recalcat que l'Executiu "en cap moment ha contemplat les conseqüències nefastes de la seva política laboral". El dirigent socialista recrimina que el Govern de Mariano Rajoy s'hagi mantingut al marge del conflicte i ha subratllat que, tot i que es tracta d'un servei privatitzat, segueix sent un servei públic la responsabilitat del qual recau sobre l'Estat. 

Segons Ábalos, tant el Govern espanyol com AENA han actuat únicament quan la situació ha estat insostenible i ara "ho estan arreglant d'una manera totalment autoritària, sense cap sensibilitat cap a les condicions de treball i sense cap respecte al dret de vaga".