El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat la dimissió immediata del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, després que aquest dimecres al matí hagi declarat com a testimoni del cas Gürtel.

Sánchez ha al·legat que amb la declaració de Rajoy com a testimoni ha danyat la imatge internacional d’Espanya i ha fet que “la corrupció arribi fins a la presidència” i li ha demanat que plegui.

“La imatge del president declarant davant dels jutges quedarà a la retina de tots els espanyols i resumeix sis anys de govern irresponsable amb la corrupció”, ha manifestat Sánchez que ha definit el dia d’avui com a “negre” per a la democràcia de l’Estat espanyol.

En aquest sentit, Sánchez ha afirmat que “un president del Govern ha de ser un referent, sobretot moral, per al conjunt de la societat” i ha declarat que “les trames de corrupció que afecten al PP suposen una taca en la projecció internacional d’Espanya”.

El líder del partit socialista també ha interpel·lat directament a Rajoy, a qui li ha demanat que pensi en presentar “aquest mateix dimecres la seva dimissió”. En una sèrie de missatges directes, Sánchez li ha demanat que pensi en el futur dels espanyols i en el futur d’una Espanya sense corrupció. “Un president interrogat per corrupció és la persona que realment ha d’alliberar Espanya d’ella?", s'ha demanat Sánchez.