La Comissió Executiva del PSOE d'Andalusia rebutja unànimement la convocatòria d'unes terceres eleccions generals, segons ha assegurat avui el seu secretari d'Organització, Juan Cornejo, qui ha defensat obertament l'abstenció per facilitar la investidura de Mariano Rajoy.

"Està clar que l'Executiva del PSOE d'Andalusia està dient que no es bloquegi la formació de govern si no hi ha alternativa", ha remarcat en roda de premsa el número dos del PSOE andalús, que en ser preguntat si es plantegen la fórmula que només s'abstingui una part del grup parlamentari, ha recalcat: "No m'agrada el que no sigui anar de cara".

Respecte a la possibilitat que alguns diputats votin en contra de la investidura encara que el Comitè Federal optés per l'abstenció, ha assenyalat: "Jo, abans de desobeir el que diu el màxim òrgan del partit, lliuraria l'acta" de diputat.

"Si jo fos un dels afectats el que faria és no anar a aquesta votació", ha precisat amb referència a la pròxima reunió del Comitè Federal, després de subratllar que qui acudeix als debats de l'esmentat òrgan ho fa "acceptant les regles" i "acatant" la decisió, sigui quin sigui.