Dos càrrecs del PSC a Sant Adrià de Besòs, entre ells el regidor Juan Carlos Ramos, han estat detinguts aquest dilluns per un presumpte delicte de tràfic de drogues. El secretari d'Organització del partit, Salvador Illa, s'ha referit als fets i ha assegurat que prendran "les mesures pertinents i s'aplicarà el codi ètic a mida que es vagin desenvolupant els fets". 

Illa ha remarcat que l'Ajuntament ja ha ofert la seva col·laboració a la justícia i ha destacat que no es tracta d'un tema de corrupció ni implica a l'Ajuntament en el seu conjunt. "En funció dels esdeveniments, actuarem amb la contundència que sigui necessària", ha assegurat el secretari d'Organització.

La plurinacionalitat d'Espanya

Un dia després que es donés per conclòs el Congrés Federal del PSOE, Illa també s'hi ha referit i l'ha valorat positivament, tant per la presència de tres membres del PSC a l'Executiva -Núria Parlon, Paco Boya, Carles Ruiz- com pel "contingut de les ponències polítiques". 

En concret, Illa s'ha referit a la "rellevància" del reconeixement de la plurinacionalitat per part del PSOE. "És el primer pas per la construcció d'una alternativa al Govern de Mariano Rajoy", ha afirmat Illa.

Les primàries del PSC

Per la seva banda, el PSC s'està preparant per unes hipotètiques eleccions autonòmiques, com així ho va afirmar Illa la setmana passada. És per això que els socialistes catalans han convocat un procés de primàries per escollir el candidat a la presidència de la Generalitat que culminarà el 15 de juliol. 

L'actual primer secretari, Miquel Iceta, ja ha anunciat que formalitzarà la seva candidatura, i a partir d'aquest moment delegarà les seves funcions al president del partit, Àngel Ros.

El període de formalització de candidatures estarà obert fins aquest dijous. A partir de l'aleshores, els precandidats hauran d'aconseguir un mínim de 859 avals. En cas d'haver-hi un únic candidat, aquest període s'obviaria i es procediria a la seva proclamació en un Consell Nacional.