El PSC ha presentat una querella contra el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso, per calúmnies. De Alfonso va fer públic en una entrevista a TV3 que s’està investigant un presumpte finançament il·legal dels socialistes. Tot seguit, va insinuar que el partit podria estar darrere les filtracions de converses entre ell i el ministre de l'Interior on conspiraven per fabricar escàndols contra ERC i CDC.

El partit ja va considerar fa uns dies que aquestes “acusacions directes” trenquen la confidencialitat d’una investigació en curs i, per tant, van demanar el cessament del director de l’OAC, entenent que ha comès una “negligència notòria i greu”. 

El text considera que les acusacions són "sense cap prova" i fetes en un programa televisiu i en horari de màxima audiència, "amb total i temerari menyspreu a la veritat". Per garantir que De Alfonso compleixi amb la futura sentència del jutge, el partit demana ja una fiança de 50.000 euros o l'embargament dels seus béns per aquesta quantitat.

Els serveis jurídics del PSC demanen que es prohibeixi la retransmissió de les declaracions i afegeixen dos agreujants al delicte. Per una banda, el fet que es produís en període de campanya electoral eleva la pena al seu grau màxim. D'altra banda, les calúmnies van ser difoses a través de la televisió, cosa que el Codi Penal considera amb publicitat i augmenta la pena.

El polèmic fragment

En concret, denuncien aquest fragment de l'entrevista a TV3:

Entrevistador: afavoreix a algun partit en concret aquesta filtració?

De Alfonso: apareix en un moment en el que la OAC, això es va saber fa una estona, fa uns 8 o 10 dies, està investigant el presumpte finançament il·lícit d’un partit polític (…)

Entrevistador: De quin partit polític estem parlant?

De Alfonso: Del Partit dels Socialistes de Catalunya, presumptament eh? Estem investigant… i apareix contra la oficina que dirigeixo jo, que estic investigant això, en el diario Público, a quatre dies de les eleccions generals. Doncs miri, dos dos dos seis.