El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha confirmat que PSC i PSOE presentaran aquest dimarts un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la disposició addicional dels pressupostos de la Generalitat que preveu el finançament del referèndum.

Així ho ha explicat Iceta en una roda de premsa a la seu de Comissions Obreres de Catalunya junt amb la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, i després de reunir-se amb el secretari general del sindicat, Joan Carles Gallego, i el candidat a la seva successió, Javier Pacheco.

El primer secretari del PSC ja havia exposat la voluntat del seu grup de presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra els pressupostos i va demanar al PSOE d’anar junts al TC perquè, per fer-ho, es requereix un mínim de 50 diputats en el Congrés o el Senat.

Els socialistes presentaran el recurs el pròxim dimarts i se centraran en la disposició addicional 40, que preveu el finançament d’un referèndum i que va ser declarada contrària a la Constitució i l’Estatut pel Consell de Garanties Estatutàries. En el recurs, els socialistes no inclouran les partides per “processos electorals” que permetrien finançar-lo perquè el CGE va dir que eren constitucionals.