El PSC celebrarà un procés de primàries aquest juliol per escollir el candidat dels socialistes a presidir la Generalitat i posarà en marxa una campanya d'afiliació a través de les xarxes socials sota el lema "Som el canvi, som l'esquerra".

Dos dies després que el president del Govern, Carles Puigdemont, anunciés la data i la pregunta del referèndum, el PSC ha assegurat que celebrarà unes primàries per escollir el seu candidat a la Generalitat. Des del PSC creuen que el referèndum no es celebrarà i que, en el seu lloc, el Govern convocarà eleccions autonòmiques.

"El moment passa per preparar-nos davant unes eleccions autonòmiques i, per tant, decidir el candidat, i apel·lar a tots els catalans a sumar-se al projecte del socialistes", ha assegurat el secretari d'Organització, Salvador Illa.

És per això que, paral·lelament al procés de primàries, el PSC portarà a terme una campanya d'afiliació a les xarxes socials en un moment que, segons consideren, els hi és favorable després de l'elecció de Pedro Sánchez com a secretari general del PSC.

Les primàries dels socialistes catalans es convocaran oficialment dilluns que ve, després de la reunió de l'Executiva, on també es fixarà el calendari definitiu. "Volem estar a punt per qualsevol eventualitat política", ha conclòs Illa.