La gestora que dirigirà el PSOE fins al proper congrés, després de la dimissió de Pedro Sánchez, no comptarà amb la participació del PSC, que es troba immers en un procés precongressual.

Un cop el ja ex-secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha perdut la votació del comitè federal i s’ha vist obligat a dimitir davant la pressió dels crítics, que s’ha demostrat que són majoria dins l'organisme, ara el partit està conformant una comissió gestora que haurà d'administrar la formació de forma permanent fins al proper congrés.

Aquesta gestora, en què es pretén que hi hagi una representació territorial “adequada”, no podrà comptar amb la presència dels socialistes catalans, que es troben en un moment pre-congresual. 

La comissió gestora del PSOE estarà en principi presidida pel president d’Astúries, Javier Fernández, i es pretén que els 8 o 9 membres que en formin part representin de forma paritària el sector dels crítics, alineats al costat de Susana Díaz, i els pròxims al fins ara líder socialista, Pedro Sánchez.