Un "accident". Això va ser pel líder del PSC, Miquel Iceta, el que va passar quan els socialistes catalans van decidir votar diferent del PSOE a la investidura de Mariano Rajoy. "En allò que depengui de nosaltres, no tornarà a passar que una decisió en què participem i votem, després no l'acatem".

El País publica avui els àudios de l'últim comitè federal socialista, en el qual es pot sentir, en boca d'Iceta, que "aquest és l'accident que hem d'evitar" perquè considera que aquella decisió va ser "excepcional" i posa damunt la taula que, tot i els anys que fa que és dins el partit, i haver "vist molts problemes i alguns molt gruixuts, [no n'havia vist] cap com aquest".

Aquestes declaracions, a banda dels reiterats elogis al president de la gestora del PSOE, Javier Fernández Vara, van comportar que el primer secretari del PSC rebés els aplaudiments de la majoria dels membres presents al comitè federal.

Als àudios també es pot sentir com el president de la gestora dóna la raó a Iceta confirmant que aquest "accident" és "molt seriós", però que, subratlla, "ens ha servit per perfeccionar aquesta relació que venia de 40 anys enrere". Relació que Vara considera "més equilibrada i adaptada als temps que estem vivint" i que es basa a "protegir la diferència, però insistim que ser diferent no pot ser una excusa per compartimentar una comunitat democràtica".