La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha fet una crida al nou partit impulsat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que es defineixi sobre la independència i s'alineï amb “l’Estatut i els que defensen la legalitat”, davant un hipotètic referèndum unilateral.

En declaracions a Efe, Granados ha constatat que Catalunya viu una “situació excepcional” ja que el Govern i el Parlament “se salten les lleis” en ares del procés independentista. Una situació que, segons considera la portaveu socialista, haurà de decantar la posició dels comuns que formen part de la plataforma del Pacte Nacional pel Referèndum i advoquen per la celebració d’un referèndum “amb garanties”.

Davant aquesta situació, Granados ha fet una crida als comuns perquè se situïn del costat dels que “defensen la legalitat”, davant aquells que fan accions “il·legals” i pretenen convocar un referèndum unilateral d’independència.

"Ens agradaria que en aquesta línia de respecte a la llei, de no desobediència i defensa de l'autogovern, tinguéssim també amb nosaltres l'espai dels comuns", ha assegurat Granados. Així mateix, la portaveu del PSC ha reconegut el suport de Ciutadans i el PP català a l’hora de defensar la legalitat, però ha declinat possibles pactes postelectorals amb aquestes formacions després d’unes eleccions autonòmiques.

"El PSC, amb Ciutadans i amb el PPC, hi té molt poca cosa en comú, perquè representen la dreta espanyolista, el nacionalisme espanyol, mentre que el nostre partit és esquerra i federal. No tenim res en comú", ha argumentat.

Preguntada, per altra banda, per possibles pactes postelectorals amb el partit d'Ada Colau, la diputada del PSC ha recordat que la seva formació ja governa amb ICV en molts ajuntaments catalans i amb els mateixos comuns al consistori barceloní, ja que "els socialistes sempre hi seran per construir un govern de progrés".

Tot i això, ha aclarit que la política municipal és diferent que l'autonòmica i que, a més, el nou espai dels comuns no ha concretat encara quins són els seus objectius i les seves propostes per al futur de Catalunya.