El PSC votarà a favor de crear comissions d’investigació en el Parlament sobre les declaracions de l’exsenador d’ERC Santi Vidal, en què assegurava que el Govern havia obtingut les dades fiscals dels catalans de manera il·legal, i sobre l’Operació Catalunya, la suposada trama de persecució per part de l’Estat contra el procés.

La posició del PSC l'ha detallada el secretari d’Organització, Salvador Illa, aquest dilluns en una roda de premsa a la seu del partit després de la reunió de la Permanent de la Comissió Executiva. Illa també ha assegurat que els socialistes catalans sempre estaran a favor de propostes com la creació d’aquestes comissions, encaminades cap a una major “transparència” del Govern.

La comissió d’investigació per l’Operació Catalunya la impulsarà Junts pel Sí, que vol citar al Parlament per tal que donin explicacions la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría; l’exministre Jorge Fernández Díaz, que va mantenir una conversa amb el cap d'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, en què discutien com desprestigiar dirigents d'ERC i CDC; el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas; i comissaris de la Policia José Villarejo i Marcelino Blas, entre d’altres.

Segons ha recordat Illa, ja existeix una comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya al Congrés dels Diputats impulsada, precisament, pels socialistes. En aquest sentit, el secretari d'organització del PSC ha plantejat que la voluntat de Junts pel Sí de replicar-la al Parlament potser és una “maniobra per tapar l'opacitat del Govern amb temes clau” com és el cas Vidal.

A la comissió d'investigació sobre les declaracions de Santi Vidal també donarà suport el PSC, juntament amb PP i Cs que consideren insuficients les explicacions que van donar la setmana passada el vicepresident Oriol Junqueras i el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó. “Els arguments de Junqueras van ser insatisfactoris i no van estar a l’altura de la gravetat dels fets que va protagonitzar Vidal”, ha valorat Illa.