El PSC considera que l’acte convocat al Parlament per a explicar la llei del referèndum no equival a donar explicacions en seu parlamentària. “No hi hem assistit perquè ens sembla que és perillós que s’intenti induir a confusió sobre el que és donar explicacions en seu parlamentària”, ha assegurat el diputat i portaveu adjunt Ferran Pedret, que ho ha qualificat com una “una xerrada d’un parell de grups parlamentaris”.

Segons Pedret, es tracta d’una “reunió informal” al Parlament. “S’està dissertant sobre una sèrie de qüestions en la seu física del Parlament, però no s’està donant explicacions en seu parlamentària”, ha assegurat. I ha afegit: “Donar explicacions en seu parlamentària exigeix uns mínims procediments i garanties perquè els grups de l’oposició exerceixin la seva tasca de fiscalització del Govern”.

El “dubte raonable” de Baiget

El diputat socialista també s’ha referit al cessament de Jordi Baiget com a conseller d’Empresa, després de la polèmica entrevista en què posava en dubte el referèndum. “Ens sembla que el conseller Baiget no va fer altra cosa que expressar un dubte raonable des de les tesis favorables al Govern sobre si podien fer allò a què s’havien compromès”, ha expressat en nom del PSC. “És una mostra més de com, en aquesta fase del procés, els dubtes es converteixen en obstacles insalvables”.