El jutge Eloy Velasco ha trobat proves que presumptament acreditarien el finançament il·legal del PP de Madrid des del 2004 i que implica gran part de l'anterior cúpula del partit, segons fonts jurídiques.

Segons avança El País, es tracta de documentació confidencial requisada pel jutge a casa de l'exgerent del PP madrileny Beltrán Gutiérrez i que deixa al descobert la caixa B amb la qual els populars madrilenys han sufragat les últimes campanyes electorals i altres actes del partit.

Un dels canals pels quals es movia aquesta caixa B era a través de Fundescam, la fundació que va crear el PP en època de l'expresidenta Esperanza Aguirre i que ha rebut grans sumes de diners pagades per empresaris a canvi suposadament de contractes públics.

La investigació del cas s'ha reactivat aquesta setmana i aquest dimecres el jutge ha citat a declarar com a investigats Beltrán Gutiérrez, José Ignacio Echeverría, exconseller de Transports de la Comunitat de Madrid i extresorer del PP madrileny, i Arturo Fernández, expresident de la patronal madrilenya CEIM. Fonts de la investigació asseguren que "han respost a totes les preguntes" de manera "profusa i contundent" i s'esperen més citacions.

D'altra banda, també s'ha informat aquest dimecres que el jutge Velasco va ordenar ahir registres en diversos domicilis particulars i d'empreses i va enviar agents de la Guàrdia Civil a diferents seus, entre elles les de la Conselleries de Sanitat i Transports de la Comunitat de Madrid i de la societat autonòmica de sòl Arpegio, per requerir informació.