Plantada general contra la repressió i la violència policial que ahir va viure Catalunya només per voler exercir el seu dret a decidir. A les 12 hores d'aquest matí, treballadors de tots els àmbits han sortit al carrer en protesta a l'ús de la força que ahir va protagonitzar la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per provar d'aturar el referèndum.

Els crits d'"hem votat", "els carrers seran sempre nostres" o simplement d'"independència" s'han sentit per tota Catalunya. La plaça Sant Jaume s'ha omplert de centenars de persones, que ha rebut Carles Puigdemont al crit de "president, president".

Nicolás Tomás

De fet, han omplert la plaça amb tots els membres del Govern i l'ajuntament de Barcelona, a banda dels treballadors que també han sortit a donar suport deixant només buida una rotllana enmig de la plaça.

plaça sant jaume concentracions nico

Nicolás Tomás

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també ha sortit de l'edifici, al Parc de la Ciutadella, acompanyada de desenes de treballadors i membres de la cambra per protestar contra les violentes actuacions d'ahir.

Més d'un miler de treballadors han sortit de les oficines de La Caixa i Fundació La Caixa i han tallat la Diagonal de Barcelona per sumar-se a les protestes.

concentracio la caixa EN

EN

Davant les oficines, també se sentien càntics d'"hem votat", "democràcia" i "els carrers seran sempre nostres".

Arreu de Catalunya, la gent ha omplert els carrers aquest migdia. Els treballadors de l'Hospital Clínic no han deixat espai ni per una agulla i, de fet, com es pot veure a la fotografia, els vehicles que passaven no han pogut avançar més.

concentració clinic EN

EN

A diferents punts de Barcelona s'ha pogut veure treballadors de totes les professions al carrer.

concentració el nacional david gonzalez

D.G.

Fins i tot, els treballadors de TMB han fet una breu aturada al migdia i als cartells informatius del Metro s'hi podia llegir "Metro i Bus de TMB breu aturada al migdia per mostra rebuig actes violents ahir a Catalunya". 

metro acn

ACN

La plaça de l'ajuntament de Vilafranca també s'ha omplert de gom a gom.

neus solé vilafranca aturada

Neus Solé

A Girona, els manifestants han rebut els Mossos amb crits d'"aquesta és la nostra policia" mentre estaven concentrats davant la subdelegació del govern espanyol.

subdelegacio govern espanyol girona acn

subdelegacio govern espanyol girona acn

ACN

A Figueres, s'ha omplert la plaça de l'ajuntament.

ajuntament figueres acn

ACN