La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i diversos membres de la Mesa que avui acompanyaven Joan Josep Nuet, secretari tercer de la Mesa del Parlament que avui ha estat cridat a declarar al TSJC, no han pogut acompanyar el membre de la Mesa fins la porta. Segons han confirmat fonts del Parlament a El Nacional, el president del tribunal ha prohibit el gest i ho ha fet patent mitjançant un cordó policial.

El president de l'Assemblea Nacional de Catalunya també ha denunciat a les xarxes socials aquest impediment, en la ja tradicional i simbòlica pujada d'escales cap a l'interior de l'edifici.

D'aquesta manera, Joan Josep Nuet ha pujat les escales tot sol sota l'atenta mirada dels centenars d'assistents que s'han aplegat al TSJC per donar suport al membre de la Mesa. Amb el puny alçat, Nuet ha saludat els assistents i s'ha dirigit al tribunal, que ja l'esperava per declarar.

Segons Sànchez, que ha titllat l'acte de "vergonya", a la presidenta del Parlament i membres de la mesa no se'ls ha permès "pujar les escales de l'edifici per acompanyar Nuet". 

Vint minuts més tard Nuet ha acabat la seva declaració i només responent a les preguntes del seu advocat. 

Què en diu el TSJC

El Tribunal Superior de Justícia matisa que la indicació de prohibir pujar les escales no s'ha donat avui expressament, sinó que ja existia però que no s'havia activat. 

Es tracta d'una indicació habitual que passa per deixar les escales lliures perquè aquells que hagin d'entrar al Palau de Justícia ho puguin fer sense problemes. Avui els Mossos han decidit aplicar la indicació.

L'única vegada que acompanyants que no havien d'entrar al TSJC van pujar les escales per fer la foto va ser fa un mes quan van anar a declarar Lluís Corominas i Ramona Barrufet. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la resta de la Mesa el van acompanyar tot el camí fins a dalt a la porta. Les altres vegades, com el dia de Forcadell i Anna Simó, només havien anat fins a dalt els citats a declarar. 

coromines barrufet tsjc @antonipostius