Podemos i IU han consensuat un document anomenat "Canviar Espanya, 50 passes per governar junts", on esmenten un seguit de mesures concretes que es comprometen a aplicar en el cas d'aconseguir formar govern després de les eleccions del 26 de juny. Entre elles hi ha la celebració d'un referèndum a Catalunya "amb garanties", a l'empara de l'article 92 de la Constitució. Això no obstant, la coalició d'esquerres també admet la celebració de consultes per part de tots els governs autonòmics "quan una majoria ho demani amb intensitat". 

També hi consten demandes que comparteixen, com ara paralitzar els desnonaments, crear una banca pública o posar en marxa un programa de renda garantida.

Com s'observa en el fragment, els secretaris d'organització de Podemos, Pablo Echenique, i d'Izquierda Unida (IU), Adolfo Barrena, han volgut deixar la porta oberta a la celebració de consultes per a aquells que ho demanin. El referèndum per a Catalunya, tal com contemplava el programa d'En Comú Podem, estaria específicament garantit en la línia de la plurinacionalitat que la formació morada defensa.

El document, que representa la base "programàtica" de l'aliança electoral, es divideix en cinc eixos temàtics: 'Democràcia econòmica'; 'Democràcia social'; 'Democràcia política'; 'Democràcia ambiental'; i finalment, 'Democràcia europea i internacional'. Tanmateix, no figura cap menció a una consulta sobre Monarquia o República que per a IU s'ha convertit en una de les seves principals senyes d'identitat. No vol dir que hi renunciïn, ja que en el mateix document els signants de l'acord asseguren que mantenen els seus respectius programes electorals.

"No obstant això, hem elaborat un document programàtic comú destinat a comunicar a la societat espanyola els principals espais d'intersecció dels diferents programes electorals i, sobretot, les principals línies d'actuació del govern de progrés i canvi que aspirem a liderar després del 26-J. Es tracta d'una ruta en cinquanta passos amb els quals respondrem als grans problemes de la nostra societat en el curt i en el mitjà termini", expliquen fonts podemistes properes a l'organització.