L'aprovació dels pressupostos, que inclouen el compromís de dotar econòmicament la celebració del referèndum, ha estat recollida per algunes agències internacionals. És el cas de la coneguda agència nord-americana Associated Press i també de la francesa Agence France-Presse (AFP), la informació dels quals ha estat replicada per mitjans com The Washington Post, la cadena Fox o France 24.

L'agència francesa explica que el pressupost inclou fons pel referèndum, i ho veu un "seriós repte" pel govern espanyol. Aquesta agència de notícies explica també el compromís del Govern català de fer un referèndum sobre la independència "amb l'aprovació del govern central o sense", i ho contraposa amb la posició del govern de Madrid, que assegura que "el referèndum independentista seria il·legal i contrari a la constitució". AFP també recull la inhabilitació de Francesc Homs pel 9-N.

Per la seva banda, Associated Press mostra una informació força similar, explicant que "Catalunya ha aprovat els fons per celebrar una votació secessionista d'Espanya". També explica el compromís del govern de celebrar un referèndum a finals de setembre i fa coincidir en la notícia que el pressupost s'ha aprovat el mateix dos que la sentència a l'exconseller de la Presidència i portaveu del Govern. Homs ha estat condemnat a un any i un mes d'inhabilitació i a 30.000 euros de multa.