La portaveu del PSC, Eva Granados, i el de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, s’han reunit aquest divendres amb representants del món local per exigir a la Generalitat el compliment de l’esmena dels pressupostos que ha de garantir 1.600€ per plaça i any en el finançament de les escoles bressol.

Aquesta esmena a l’articulat dels pressupostos, que es va aprovar en la comissió d’Economia, està condicionada a la “disponibilitat pressupostària”. Junts pel Sí, per tant, ja va advertir que, en cas que no hi haguessin recursos, no es podria destinar cap partida a les escoles bressol.

Per aquest motiu, aquest divendres s’han reunit representants municipals i parlamentaris del PSC i Catalunya Sí Que es Pot i han denunciat “la irresponsabilitat del descompromís dels pressupostos en referència a les partides d’educació infantil”, en paraules de Granados. En una mateixa línia, el portaveu de CSQP ha lamentat que la reacció de la Generalitat “evidencia el maltracte als Ajuntaments i el maltracte a les escoles bressol”.

Per això, s’han mostrat contundents a l’hora d’assegurar que “exigirem el compliment” de l’esmena, “sigui políticament al Parlament o jurídicament” ja que, consideren que si s’acaba votant l’habilitació d’aquesta partida -que es faria en el ple sobre els pressupostos- “la Generalitat no pot al·legar problemes pressupostaris”.

En representació dels alcaldes del PSC ha parlat l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, que ha recordat l’origen de les seves queixes. Parlon ha lamentat que a partir del 2012, la Generalitat ha estat incomplint amb el “pacte de confiança entre institucions” i ha obligat els Ajuntaments a fer-se càrrec de les subvencions impagades.

“Ens sentim clarament traïts”, ha reconegut Parlon.  Així mateix, l’alcaldessa ha reconegut la importància de les escoles bressol, que “fan front a una etapa educativa fonamental pels nens i afavoreixen la conciliació de la vida laboral i familiar”.

Isabel García i Ripoll, alcaldessa de Santa Perpètua de la Mogoda, per CSQP, s’ha afegit a aquestes reflexions i ha assegurat que la manca de finançament per part de la Generalitat en aquest àmbit “castiga els Ajuntaments”.