L'empresonament del vicepresident Oriol Junqueras i dels consellers que aquest dijous han declarat a l'Audiència Nacional s'ha posicionat ràpidament a la premsa internacional. Diversos mitjans, com la BBC, han llançat l'ordre de la jutgessa Carmen Lamela d'empresonament com a última hora. 

La notícia ha aparegut en diaris nord-americans com The New York Times o The Wahington Post, el britànic The Guardian, l'italià la Reppublica o l'escocès The National, així com també en cadenes com la BBC o France 24. També ho han recollit les agències de notícies Reuters, Associated Press o Agence France-Presse.

Gran part d'aquests mitjans fan una lectura freda dels esdeveniments, explicant la decisió d'empresonament del Govern i la demanda d'ordre de detenció per part del fiscal per al president Carles Puigdemont i els quatre consellers que segueixen a Bèlgica. A més, alguns també expliquen que la declaració de la presidenta del Parlament Carme Forcadell i dels membres de la Mesa s'ha decidit ajornar a petició de la defensa