El president del Tribunal Superior de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha assegurat aquest dimarts que alguns jutges estan començant a comentar la possibilitat de marxar de Catalunya pel procés independentista.

"L'escenari que hem viscut els últims mesos fa que ens hagin arribat comentaris de companys per marxar fora, però una cosa és fer el comentari i una altra concursar directament a un destí fora de la comunitat", ha afirmat a Lleida, on aquest dimarts s'ha reunit la Sala del Govern del TSJC.

Barrientos ha concretat que alguns han manifestat que "han viscut una situació de tensió i inquietud personal que els fa prendre aquest tipus de decisions" i ha insistit que aquesta anàlisi és provisional i que les xifres es coneixeran amb el temps.

"No és una tònica general, no és una desbandada, no vull anticipar-me a un escenari que tant de bo no es doni, per a nosaltres és important, vital, mantenir la plantilla judicial que està consolidada encara que tenim mobilitat de jutges joves. Per a nosaltres seria problemàtic que marxessin magistrats que ja estan aquí de manera permanent", ha agregat.

Preguntat pels comentaris a les xarxes de persones que mostraven alegria per la mort del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha considerat que aquestes afirmacions són "lamentables" i que a nivell judicial correspon als fiscals decidir si pot tenir conseqüències jurídiques.