Entre els tractes opacs que el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, va tenir amb la trama Púnica, cal incloure el pagament de la suma, a càrrec dels comptes públics, de 3.000 euros a fi de netejar la seva imatge.

Així ho revela una sèrie d'enregistraments fets públics per la SER, en els quals es revela com Pedro Antonio Sánchez, quan ostentava el càrrec de conseller d'Educació i amb la vista posada a postular-se a la presidència de Múrcia va tancar un contracte amb Alejandro de Pedro, l'aconseguidor de la trama, perquè dugués a terme una campanya de millora de la "reputació" de Sánchez a les xarxes socials. Segons explica el mateix De Pedro, el contracte tenia una quantia de "3.000 pavos al mes" i la campanya s'havia de desenvolupar entre octubre del 2014 i maig del 2015, quan se celebressin les eleccions. El pagament es realitzaria amb diners públics de la Conselleria d'Educació.

Els enregistraments certifiquen l'existència de diverses reunions en què hauria participat directament Pedro Antonio Sánchez, algunes de les quals haurien tingut lloc a la mateixa seu de la conselleria.

Els enregistraments inclouen converses entre Alejandro de Pedro, el seu soci José Antonio Alonso Conesa, els empleats d'ambdós i tècnics i caps de gabinet de diferents conselleries de Múrcia, però altres proves -missatges, whatsapps i testimonis- confirmen així mateix l'acord.

Encàrrecs no realitzats

Amb tot, els treballs contractats no es van arribar a realitzar, ja que al poc de tancar-se l'acord, el 27 d'octubre del 2014, el jutge Velasco va donar llum verda a l'operació Púnica per la qual es van ordenar diverses detencions. Amb tot, el jutge s'acull a una reforma del codi penal en què se sanciona igualment la conspiració per cometre delictes encara que no s'hagin arribat a executar, i per això demanarà d'imputar l'actual president murcià per suborn, frau a l'Administració i revelació d'informació reservada, encara que sigui en contra del criteri de la Fiscalia.

A més, el president de Múrcia està imputat en una altra causa: el Cas Auditori, en el qual s'investiguen les irregularitats comeses a les obres de l'Auditori de Puerto Lumbreras, municipi del qual va ser alcalde.