El president de Melilla, Juan José Imbroda, ha destacat aquest divendres el llegat català a la ciutat, del qual s'ha mostrat orgullós, després dels comentaris generats quan va qualificar de "piraos" als independentistes catalans.

Imbroda va utilitzar aquest terme quan va manifestar ahir el seu "afartament" davant "viatges a enlloc", en referència al procés sobiranista, que va definir com "una pesadesa". El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va respondre assegurant que el president de Melilla insulta milions de catalans amb un comentari "vergonyós" i antidemocràtic.

Un dia després, sembla que Imbroda ha canviat de perspectiva. "La CAMelilla, segona ciutat amb més mostres modernistes després de Barcelona. E Nieto i altres catalans, artífexs. N'estem orgullosos", ha escrit aquest matí en el seu compte oficial de Twitter.

"CAMelilla" es refereix a la Ciutat Autònoma i "E Nieto" a l'arquitecte barceloní Enrique Nieto, qui va dissenyar el segle passat el conjunt modernista de Melilla, considerat el més gran de l'Àfrica i el segon a Espanya després del de Barcelona.

Amb el suport del seu vicepresident

Tot i aquest intent de suavitzar la polèmica aixecada pels seus insults, Imborda no se'n desdiu, ni molt menys. Just després de fer aquest tuit d'"orgull" dels catalans, el president ha retuitejat el vicepresident primer de la ciutat, Daniel Conesa, que replicava a Puigdemont, defensava l'ús del terme "pirat" per referir-se als sobiranistes i es queixava també del seu "afartament" sobre el tema.

Imbroda, a més de ser el president de Melilla, també lidera la Comissió General de Comunitats Autònomes al Senat. Aquesta és la comissió en la qual el president de la cambra alta, Pío García Escudero, va recomanar a Puigdemont que fes la seva conferència, després de negar-li el permís per fer-la al ple.