El president del partit sobiranista flamenc N-VA, Bart De Wever (a la foto), ha donat suport al ministre de l'Interior de Bèlgica, Jan Jambon, del seu mateix partit, després que aquest critiqués la política catalana del govern espanyol i hagi estat replicat amb insults per l'eurodiputat del PP Esteban González Pons. De Weber ha contestat que "per la seva història, al PP més li valdria callar", ha dit a la web del canal de televisió VRT.

A Espanya "han passat coses que no s'han de tolerar en cap país de la Unió Europea", ha afegit De Weber. "Si estem d'acord o no amb els catalans no és la qüestió. No s'empresona la gent per practicar els seus drets democràtics. Això no es fa. En cap lloc. I certament no a la Unió Europea".

"Si callem mentre envien els polítics a la presó simplement per tenir una opinió, i es cometen actes violents contra els ciutadans, és un fracàs culpable", ha dit el líder flamenc, que també és alcalde d'Anvers, la segona ciutat de Bèlgica.

El N-VA és el partit més votat de Bèlgica i peça clau en l'actual coalició de govern federal. El PP ha dit que Jambon i el seu partit eren "coneguts pels seus antecedents xenòfobs", entre altres coses.