El president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha assegurat que l'exprimer ministre belga Elio Di Rupo "no sap qui era Franco" per haver assegurat que Mariano Rajoy s'ha comportat com un "franquista autoritari". Després que ahir el popular González Pons insultés Di Rupo i també el ministre de l'Interior belga, Jan Jambon. El més sorprenent és que Vara ha sortit en defensa de Rajoy i ha demanat de "defensar-lo" quan es posa en dubte la seva capacitat democràtica.

Quan se l'ha preguntat per les declaracions realitzades diumenge per Di Rupo, en les quals va qualificar com a "franquista autoritari" el comportament del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Fernández Vara ha deixat clar que "aquest senyor no sap qui era Franco".

També s'ha pronunciat sobre les declaracions del ministre de l'Interior belga, Jan Jambon, que ahir va afirmar que Espanya ha anat molt lluny i va demanar que intervingui Europa: davant d'aquest tipus de declaracions Fernández Vara ha demanat que no es permeti que s'estigui jugant amb la visió de la democràcia a Espanya.

"Hem de tenir consciència que en tenim una de les constitucions més democràtiques i més avançades del món i amb un dret més garantista, perquè el que diu un jutge es recorre i després ho revisen tres o cinc (jutges) i el que diguin ells es pot recórrer i es pot arribar a emparar pel TC", ha argumentat.

L'independentisme, "ordre totalitari"

Vara ha assenyalat els líders independentistes, a qui ha recordat que si no es compleix la llei "té conseqüències penals". Ha assegurat que a Catalunya les forces independentistes han intentat implantar un "ordre totalitari" saltant-se la llei i la Constitució espanyola. El president d'Extremadura ha fet una crida als "demòcrates espanyols" per desprendre's dels seus "complexos" i treballar junts en un moment en què Espanya necessita construir un projecte "per a tot el país" i "no només" per a Catalunya.

Sota el seu punt de vista, la qüestió catalana ha arribat al punt actual arriba després d'anys "cedint i cedint" davant de les forces nacionalistes que han exercit la funció de "partits frontisses". Això sí, ha reconegut que la retallada|retall de l'Estatut per part del TC després que es ratifiqués en referèndum, una cosa que ha considerat una "anomalia".