El fins ara president d'Ausbanc, Luis Pineda, va extorsionar diferents bancs. Així ho ha tornat a denunciar avui el president de Creditservices, Javier López, a Onda Cero, on ha explicat que el 2006 "em va intentar extorsionar" i ha assegurat que, tot i estar "content", també "estic decebut".

Javier López és l'únic propietari de Creditservices, però Pineda l'extorsionava "com si fos un directiu i sense saber que jo era l'únic amo de la societat anònima". El xantatge anava així: o López li donava 300.000 euros anuals "de per vida" perquè l'ajudés a millorar la imatge del negoci, o Pineda l'amenaçava amb "enfonsar el negoci" i amb fer-li una campanya de desprestigi que "seria pitjor la pèrdua que hi hauria que el poc que hauria de pagar". 

El pitjor, segons el relat del president de Creditservices, era que l'intimidava assegurant-lo que si no trobava res brut contra ell, s'ho inventaria. "Feia una campanya de desprestigi contra el banc, però també contra la persona", s'ha lamentat.

Per això, fa sis anys va interposar una querella criminal que va ser arxivada, ha recordat López, que ha posat en relleu que va ser l'únic que es va "atrevir" a denunciar els fets. El problema va ser que el jutge no se'l va creure i va perdre la causa davant el Tribunal Suprem, que encara avui dia l'obliga a pagar 600 euros diaris a Pineda, després que ell s'hi tornés amb una denúncia pel dret a l'honor per haver anat dient d'ell a diferents mitjans de comunicació que era un "extorsionador". 

"Aquest senyor em costa 600 euros cada dia que m'aixeco", s'ha lamentat, i ha volgut deixar clar que "és impossible que li pugui pagar això".