Moments decisius al Govern en les properes hores, quan es té previst que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciï els canvis en el seu executiu. Ara s'ha sabut que la presa de possessió dels nous consellers del Govern serà aquesta tarda a les 17 hores, mentre a les 11 hores anunciaran els relleus a través d'un comunicat.

De moment, tal i com ja va avançar El Nacional, l'encara portaveu del Govern i consellera de la Presdiència, Neus Munté, serà substituida pel president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, a la Conselleria de la Presidència.

Puigdemont es va reunir ahir a la nit amb l'expresident Artur Mas i la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, per abordar amb ells els canvis que preveu fer al gabinet. L'única cosa que va avançar l'Executiu català és que el president ha anul·lat els actes que tenia previstos a l'agenda d'aquest divendres per abordar els canvis al gabinet.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, és un altre dels noms que es veurà afectats i el substituirà el regidor del PDeCAT per Barcelona Quim Forn. El tercer departament implicat en la crisi serà el d'Ensenyament. Es desconeix, però, encara qui substituirà Meritxell Ruiz.