El PPC demanarà la compareixença al Parlament del portaveu adjunt d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, per unes declaracions de “la mateixa gravetat” de les de l’exsenador Santi Vidal. Segons considera el líder del PP català, Xavier García Albiol, les paraules de Vidal i Rufián "són un clar anunci i una evidència que la Generalitat està treballant en contra de la democràcia”. 

Segons publica El Confidencial, Rufián va assegurar, durant el Cercle Català de Negocis celebrat el passat novembre, que el Govern de la Generalitat està fent coses “que no es poden dir”. El líder dels populars ha assegurat que aquestes declaracions demostren que el Govern treballa per “carregar-se la democràcia” i per això ha demanat al president d’ERC, Oriol Junqueras, que digui públicament si són certes o no. Per Albiol, les afirmacions de Rufián i Vidal posen de manifest que ERC té un “ull clínic” quan escull els seus portaveus i tria “bocamolls” que fan “declaracions temeràries”.

En aquest sentit, Albiol ha assegurat que les declaracions que han sortit a la llum reforcen encara més la voluntat de crear una comissió d’investigació per conèixer les actuacions del Govern. En referència a la creació de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya, que serà impulsada per Junts pel Sí, Albiol ha considerat que l’únic que volen és crear “rebombori”. Segons considera, això és una mostra que el procés “està en fase final” i que el que vol la coalició independentista és “distreure l’atenció sobre el que està succeint a Catalunya”.