El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha advertit avui que el seu partit està "molt vigilant" amb les emissions de la televisió pública catalana, TV3, i presentarà les denúncies pertinents, si és necessari, quan vegi que no es garanteix la pluralitat.

En la seva intervenció en un esmorzar informatiu organitzat per Fòrum Nova Economia, Maíllo ha negat que el PP retirés de les mesures previstes a l'empara de l'article 155 de la Constitució a Catalunya la intervenció de TV3 per imposició del PSOE.

La decisió que es va prendre, ha apuntat, va ser "producte del diàleg", i "per la pròpia essència del 155", ja que en convocar-se eleccions els mitjans públics estan obligats a informar amb una objectivitat que ha de valorar la Junta Electoral Central.

En qualsevol cas ha reconegut que el seu partit està analitzant "cadascuna de les decisions" que pren la televisió pública catalana, per si és necessari presentar denúncies, i si així ho consideren ho faran. El PP, ha dit Maíllo, està "molt vigilant" i "treballant seriosament" en aquest sentit, per comprovar si hi ha pluralitat a TV3. 

El PP, “vèrtex” de ‘alternativa constitucionalista

Així mateix, Maíllo ha advertit que l'alternativa constitucionalista a Catalunya "ha de passar pel PP" i ha de tenir com a "vèrtex" aquest partit. A més, ha acusat Puigdemont d'estar "internacionalitzant el delicte" comès i "internacionalitzant el ridícul" i no el conflicte, com diu ell, perquè no existeix tal conflicte.

L'estada de Puigdemont a Brussel·les "avergonyeix profundament a tots" perquè s'ha anat al "cor d'Europa", quan no es pot pertànyer a Europa si no es respecten les llibertats, i ho ha fet només per "sostreure's de l'acció de la justícia", però "no li servirà de res", ha assegurat.

A més d'advertir que Puigdemont haurà de respondre davant la justícia "pels seus actes" i "no per les seves idees", el número tres del PP ha valorat la intervenció "moderada i pausada" del Govern central amb l'aplicació de les mesures a l'empara del 155 de la Constitució. I ha subratllat que el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, ha aconseguit "unir els demòcrates" amb aquesta decisió.

Davant les eleccions autonòmiques catalanes, Maíllo ha assegurat que el PP es presentarà com un partit "útil", i com el que "ha frustrat els plans independentistes", encara que hagi comptat també amb el suport d'altres formacions polítiques.